Sari la conținut
Pensiunea Lupul Dacic

Locații Turistice

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

Situl cunoscut sub denumirea de Grădiştea de Munte – Sarmizegetusa Regia (com. Orăştioara de Sus, jud. Hunedoara) face parte din complexul de cetăţi dacice din Munţii Orăştiei.

Cetatea dacică Costești - Blidaru

Este una dintre cele șase fortărețe dacice din Munții Orăștiei care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO din România

Cetatea dacică Fețele Albe

Situaţia aşezării dacice Feţele Albe, aflată în vecinătatea Sarmizegetusei Regia, a devenit tot mai dramatică în ultimii ani. Lăsat de izbelişte, vestigiile aflate pe lista monumentelor istoric devenit loc de grătare pentru petrecăreţi, care lasă în urma lor distrugeri.

Schitul "Sfinţii români"

Doar zece kilometri despart mănăstirea din Valea Rea, cu hramurile „Sfinţii Români” şi „Adormirea Maicii Domnului” de cetatea dacică Sarmizegetusa Regia. În apropiere de locul binecuvântat, spun oamenii, în anii trecuţi au fost descoperite mai multe comori dacice. 

Cetatea dacică Piatra Roșie

Cetatea dacică Piatra Roșie face parte din sistemul de fortificații și așezări din Munții Orăștiei grupate în jurul capitalei dacice Sarmizegetusa Regia. Este alcătuită din două incinte fortificate, cu o suprafață însumată de 1,2 ha.

Îți place locația?

Te așteptăm dragă „turist”, în locuri care sigur iți vor rămâne în amintire locuri de suflet.

Call Now Button